onsdag 14 december 2011

Strax dags för jullov ...

Barnen, och vi vuxna, börjar bli redo för ett avkopplande jullov, och det här blir därför terminens sista veckobrev.

Många är trötta och det ordinarie schemat bryts för andra aktiviteter. Därför är det just nu pratigare än vanligt. Vi har pratat om det, och många av eleverna som det gäller är medvetna om att just DE pratar onödigt mycket ( och då stör både sig själva och kompisaran runtomkring )under lektionstid. Vi pratar också om att det är allas ansvar att se till att det blir en bra skoldag, utan för mycket stoj.

När vi kommer tillbaka till en ny termin igen och då allt är som vanligt, den 11 januari, tar vi nya tag vad det gäller arbetsro i klassrummen.

Julavslutningen den 21 december sker utomhus. Denna dag samlas vi i klassrummen kl 8.15, för att sedan klassvis gå ut till avslutningen. Vid 9 tiden går vi in i våra klassrum igen, och vi avslutar dagen kl 10.00. Klassföräldrarna i 4 D kommer ordna fika till eleverna i 4 D.

På måndag och tisdag eftermiddag julpysslar vi. Till ett pyssel behöver alla ta med sig 1 - 3 glödlampor. Dessa kommer att bli fina julgranskulor.

Maria gör sin sista dag på sin praktik hos oss på julavslutningsdagen. Vi kommer att sakna henne, men får förhoppningsvis träffa henne igen under någon vecka i januari.

Nästa vecka blir givetvis en läxfri vecka, men precis som under sommarlovet så vill vi verkligen uppmuntra till att alla läser regelbundet även under lovdagarna. Det finns säkert flera tillfällen då det finns tillfälle att hoppa upp under en filt i soffan, dricka en kopp choklad och koppla av en stund med en bra bok. Kanske hamnar någon bra bok i nåt av paketen under julgranen också ...

TACK för en kul och spännande termin !

Vi önskar er alla en riktigt trevlig jul !

Cina,Linda,Urban och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.